כיסוי ביטוחי לילדים - המדריך להורה המודאג
האביב כבר כאן ומזג האוויר הנוח פותח הזדמנויות רבות לילדינו לשחק בחוץ, לצאת לטיולים ולהתרוצץ וזה מבלי לדבר על פורים שחלף והנפצים הרעשניים שהוא מביא בכל שנה מחדש עימו.
ילדים מטבעם, מלאי אנרגיה ושמחת החיים וההתלהבות פעמים רבות, למרבה הצער, מגיעות על חשבון הזהירות. המחשבה מדאיגה ועלול לצוץ בראשנו רעיון לרכוש לילדים ביטוח תאונות אישיות, אך למעשה, כבר יש לך ביטוח כזה. בשעות הלימודים, ברור לנו שהילדים מכוסים על ידי בית הספר במקרה של כל תאונה שעלולה לקרות, חלילה, אך האם ידעת שהכיסוי הביטוחי של משרד החינוך חל על הילדים 24 שעות ביממה? אלו כמה עובדות על הביטוח לילדים שסביר להניח שמערכת החינוך לא טרחה לציין בפניך, אפילו שלמעשה כבר שילמת עליו.
נא להכיר - ביטוח תאונות תלמידים
חוק חינוך חובה מחייב את הרשות החינוכית בכל אזור, לבטח כל תלמיד במוסד חינוכי בביטוח תאונות תלמידים כזכות יסוד. הביטוח חל בכל ימות השנה, 24 שעות ביממה ובכל מקום – אפילו בבית. התשלום עבור הביטוח מובנה בתשלומי ההורים.
מה מכסה ביטוח תאונות תלמידים?
כל מפגע או תאונה בבית, במסגרות השונות ובמרחב הציבורי, למשל:
- נפילה מגובה
- פגיעה ממשחקים ומתקנים
- הכשה, עקיצה או נשיכה על ידי בעלי חיים
- פציעה ממכשולים או חפצים חדים
- פגיעה בעלת אופי מיני
- התעללות פיזית או נפשית
- פציעה ממכשול, מכשיר או מוצר פגום
- טביעה
- כוויה
- חשיפה לחומרים מסוכנים
- גם קרוב משפחה של התלמיד אשר התנדב בפעילות של המוסד החינוכי ללא תשלום מכוסה מכל פגיעה.
הביטוח אינו מכסה:
- תאונות דרכים.
- מצבים רפואיים שאינם קשורים לתאונה או פגיעה כתוצאה מרשלנות רפואית.
- רעידות אדמה.
- תאונות עבודה.
- פעולות איבה.
כיצד תובעים את חברת הביטוח במקרים האלה?
הפוליסה מאבדת את תוקפה לאחר 3 שנים מיום הולדתו ה-18 של המבוטח. לכן, על מנת למצות את זכויות ילדך, חשוב לשמור על ערנות ולפעול מהר. בכל מקרה של תאונה שאירעה, גם מחוץ לשעות בית הספר, יש לדווח באופן מידי למנהל המסגרת.
בכל אחד מהמקרים המצוינים ורבים אחרים, בתקוה שלא יתרחשו כלל, יש לפנות למזכירות המוסד החינוכי ולדרוש טופס תביעה. בית הספר מחויב לסייע לך במילוי הטופס באופן תקין. בנוסף, יש לבקש עותק של הפוליסה וטופס הודעה על תאונה. יש לזכור, מדובר בביטוח שתשלומי ההורים מכסים ולכן שייך לך כדין. בית הספר מחויב להעביר לידיך את כל הטפסים והמידע הנדרש על מנת לתבוע את חברת הביטוח. לאחר מסירת כל החומרים לחברת הביטוח, יש לוודא אישור מסירה. חשוב מאוד לשמור את כל המסמכים הרפואיים הקשורים לתאונה כמו דו"ח אשפוז, טופס קליטה לחדר מיון והקבלות על כל ההוצאות הנלוות כמו אמבולנס, שירותי הצלה, ציוד רפואי וכל הוצאה אחרת שאינה מכוסה על ידי חוק בריאות ממלכתי.